به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، به نقل از ایکنا چهارمحال و بختیاری، سیروس رضایی، سرپرست جهاد دانشگاهی استان، 26 آذرماه در آیین اختتامیه این مسابقات که در سالن شهید مطهری دانشگاه شهرکرد برگزار شد، با تقدیر از دانشجویان، اساتید و دست اندرکاران برگزاری این مسابقات، گفت: مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای پایاننامههای دانشجویی برای نخستین به میزبانی جهاد دانشگاهی در استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در تمام حوزه های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی برنامههای متنوعی برای دانشجویان برگزار کرده است، افزود: تدوین بیش از هفت هزار دوره آموزش کوتاهمدت، مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، فعالیت در زمینههای پژوهشی فناوری اطلاعات، جوش و گردشگری، خبرگزاری های ایسنا و ایکنا، سازمان انتشارات، مرکز افکار سنجی، برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی و برگزاری برنامههای قرآنی از فعالیت های شاخص این سه حوزه است.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای پایاننامههای دانشجویی به همت معاونت فرهنگی و مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی استان و دانشگاههای استان برگزار شد، تصریح کرد: با رصد نقاط قوت و ضعف نخستین دوره این مسابقات در استان شاهد ارتقای این مسابقات در سال های آتی خواهیم بود.
رضایی تقویت مهارت های ارتباطی، تبدیل ایده به محصول و ثروت و تقویت ارتباط دانشگاه با سرمایهگذاران را از اهداف برگزاری مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای پایاننامههای دانشجویی است.
وی با اشاره به اینکه فراخوان ثبت نام در این مسابقات از آبان ماه سال جاری آغاز شد، ادامه داد: در این مسابقات 46 دانشجو از دانشگاههای شهرکرد، علوم پزشکی و پیام نور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ثبت نام کردند و 14 نفر از اساتید دانشگاههای استان در سطح های استادیاری، استاد تمام و دانشیاری این مسابقات را قضاوت کردند.
علیرضا مقیمیان، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در آیین اختتامیه این مسابقات گفت: دولت برای حمایت از پژوهشها و پژوهشگران، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را راهاندازی کرده است و دانشجویان میتوانند ایدههای خود را در این مراکز به مرحله تولید محصول و فروش برسانند.
وی حمایت از شرکتهای دانش بنیان و اختصاص اعتبارات برای حمایت از طرحهای پژوهشی را از دیگر اقدامات حمایتی دولت از پژوهشگران برشمرد و افزود: اکنون به دلیل اینکه بخش صنعت و تولید؛ پژوهش را در کشور باور نکردهاند، ارتباط سازندهای بین دانشگاه و تولید و صنعت وجود ندارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: عدم رشد پژوهش در کشور ناشی از این است که بسیاری از پژوهشهای انجام شده در کشور تقاضامحور نیستند و تنها در بایگانیها ذخیره میشوند و علت دیگر اختصاص تنها نیم درصد از تولید ناخالص داخلی برای امور پژوهشی است.
مقیمیان اظهار کرد: برخی از طرحهای اقتصادی باید پیش زمینه پژوهشی داشته باشند اما متاسفانه این پژوهشها دکوری هستند.
وی با تاکید بر اینکه تفکر عملی کردن پژوهشها باید از دانشگاهها آغاز شود، خاطرنشان کرد: پژوهشها باید در راستای حل مساله باشد و حل مساله با استفاده از طرحهای پژوهشی نیازمند آموزش و انجام کارهای تیمی در دانشگاههاست.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری نبود مدیریت واحد برای تلفیق پژوهشها را حلقه مفقوده پژوهش در جامعه خواند و خاطرنشان کرد: پژوهشهای بسیاری در زمینههای مختلف انجام گرفته است اما ارتباط مشخصی بین این پژوهشها نیست که مانع از کاربردی کردن آنها میشود.